Prijscheck
DirectEUR 108,-
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis WiFi
Booking.com / zonder ontbijt EUR 145,-
Expedia / zonder ontbijt EUR 145,-
Hotels.com / zonder ontbijt EUR 145,-

Bezienswaardigheden

BEZIENSWAARDIGHEDEN OOTMARSUM: WAT TE DOEN IN OOTMARSUM?

1. OPENLUCHTMUSEUM OOTMARSUM
Aan de rand van Ootmarsum ligt het Openluchtmuseum Ootmarsum. het museum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven diverse authentieke gebouwen, ieder met z’n eigen inventaris en verhaal en veel gebruiksvoorwerpen een boeiend beeld van het leven op het platteland in Twente zo’n 100 jaar geleden. Deze bezienswaardigheid is zeker de moeite waard wanneer je een bezoekje brengt aan Ootmarsum.

2. DROSTENHUIS
Op loopafstand van het openluchtmuseum Ootmarsum bevindt zich het statige Drostenhuis. Het huis is rond 1750 verbouwt tot herenhuis en is compleet in stijl ingericht.  Een historisch rustpunt in een ontdekkingsreis naar het verleden. Met het entreebewijs van het Openluchtmuseum, kunt u het Drostenhuis gratis bezoeken.

3. ONDERWIJSMUSEUM EDUCATORIUM
Een bezoek aan het schoolmuseum is een feest der herkenning! De schooltijd van meerdere generaties komt tot leven. In de diverse vertrekken zie je de ontwikkeling van het onderwijs door de eeuwen heen. (Groot)ouders kunnen hier hun (klein)kinderen vertellen hoe het er vroeger bij hen op school aan toe ging.

4. MUSEUM TON SCHULTEN
Een bezoek aan museum Ton Schulten is een intieme kennismaking met zijn wereld, zijn denken, zijn visie en zoektocht zijn in schilderijen terug te vinden. Het museum vormt een uniek en indrukwekkend decor voor het al even unieke en indrukwekkende werk van deze Twentse kunstenaar. Wie kennis wil maken met de ontwikkeling en het totale oeuvre van schilder Ton Schulten, is in het museum op de beste plek!

5. ATELIER & GALERIE ANNEMIEK PUNT
Glaskunst van het hoogste niveau. Maak kennis met Annemiek Punt. Annemiek is glaskunstenaar, meesterglazenier, kunstschilder en bovenal: zichzelf. Een vernieuwer met een ontembare scheppingsdrang. Annemiek schildert met licht dat tot leven wordt gebracht in glas….

6. GLASBLAZERIJ HOT MARKS
Mond geblazen glaswerken allemaal handgemaakt en uniek vormen een genot voor ’t oog in winkel annex galerie gelegen aan Marks Glasblazerij, vlak naast het voormalige oude klooster in Ootmarsum. Vanuit de galerie is de glasstudio te zien waar met een beetje geluk de glasblazers aan het werk zijn!

 

Naast de bovengenoemde bezienswaardigheden zijn er nog tal van andere mogelijkheden die je kunt ondernemen in Ootmarsum. Zo zijn er bijvoorbeeld vele leuke galerieën, winkeltjes en buitenactiviteiten die ervoor zorgen dat je je niet hoeft te vervelen in Ootmarsum.