Prijscheck
DirectEUR 108,-
  • Laagste prijsgarantie
  • Gratis WiFi
Booking.com EUR 145,-
Expedia EUR 145,-
Hotels.com EUR 145,-

Hotel in Ootmarsum

Bezienswaardigheden in Ootmarsum en omgeving


Van veel te doen tijdens uw verblijf in Twente! Evenementen, cultuur en historie in Overijssel.

Twente, of beter gezegd Noordoost-Twente -de omgeving en de gemeenten rondom Ootmarsum- heeft zeer veel te bieden Het noordoosten van Twente met recht een toeristische trekpleister.

Diverse bezienswaardigheden

Er is veel te zien in de omgeving van Ootmarsum. Openluchtmuseum, landgoederen, diverse musea, mooie galerieën, kunstenaars..

Meer over bezienswaardigheden

Hotel in Ootmarsum

Meer bezienswaardigheden op de website van VVV Ootmarsum-Dinkelland.

Historische gebouwen

Naast het beschermde stadsgezicht kent Ootmarsum zeker meer dan ruim 25 rijksmonumenten. In onze gemeente staan zelfs meer dan 140 monumenten geregistreerd.

Meer over historische gebouwen.

Folklore

Bij folklore gaat het om dingen die door mensen zijn geschapen. Ootmarsum, en zijn hele omgeving is rijk aan folklore.

Jaarlijkse evenementen

In Ootmarsum en omgeving zijn vele jaarlijks terugkerende evenementen en markten. Deze trekken tienduizenden toeristen die zich uitstekend vermaken.

VVV Agenda

Bekijk de VVV agenda voor een actueel overzicht van evenementen en activiteiten. Wat is er te doen in Twente?

Actuele VVV Agenda

Openluchtzwenbad Kuiperberg

Op 300 meter afstand van het Twents Gastenhoes ligt zwembad ‘De Kuiperberg’. Het schitterend gelegen buitenbad ligt in de natuur op de mooie flank van de Kuiperberg.

 Grensgebied met Duitsland

Ootmarsum ligt op slechts 4 kilometers van de Duitse grens. Plaatsjes en steden net over de grens zijn Uelsen, Neuenhaus, Lage, Nordhorn, Bad Bentheim, Itterbeck.

Het gebied heet Grafschaft Bentheim en is een prachtig fiets en wandelgebied.

Bij de receptie van kunnen we u verder informeren over de mogelijkheden in ‘Die Grafschaft’. Via de VVV Grafschaft Bentheim kunt u (Nederlandstalige) informatie vinden over het prachtige gebied net over de grens.

Meer informatie over Twente en de Grafschaft Bentheim

Bad Bentheim

 VVV Dinkelland

De VVV Ootmarsum-Dinkelland geeft jaarlijks een magazine uit genaamd ‘Gastvrij’.

 VVV Tubbergen

Een groot deel van het Springendal en de natuurgebieden ten westen ervan liggen in de gemeente Tubbergen. Deze gemeente is in 2011 uitgeroepen tot wandel gemeente van nederland. 

 VVV De Lutte

Van een fietsarrangement of high tea met wandeling tot een picknickarrangement. natuur gebied lutterzand ligt bij De Lutte. Of u nu met vrienden of familie erop uit wilt of teambuilden met het hele bedrijf, hiervoor bent u bij VVV Tourist info De Lutte-Losser-Beuningen aan het juiste adres. Een groepje of met zn tweeën op stap? Geen probleem. Ook hiervoor zijn volop mogelijkheden in de gemeente Losser.

 VVV Oldenzaal

Oldenzaal is een Bourgondische en bruisende stad en een feest om naar toe te gaan. Een eeuwenoude stad bekend om haar bourgondische sfeer. De overbekende Twentse gastvrijheid zul je in Oldenzaal zeker ervaren op de gezellige terrassen aan de Groote Markt, in de winkelstraatjes of tijdens de vele feestelijke evenementen die Oldenzaal te bieden heeft. Daarnaast beschikt Oldenzaal over een mooie multifunctioneel recreatiepark Het Hulsbeek . Hier kun je karten,survivallen, enz. Maar je vindt er ook stranden en grote zwemvijvers. Oldenzaal is tevens de poort naar het nationaal landschap Noordoost-Twente. Aan de voet van de Tankenberg. Dit alles tovert beslist de Glimlach van Twente op jouw gezicht.